Even voorstellen

Onze school staat open voor alle kinderen, ongeacht hun afkomst of godsdienstige achtergrond. Iedereen is hartelijk welkom. Wel vraagt de school van de ouders om in te stemmen met het schoolbeleid en de geloofsidentiteit. U kunt daar meer over vinden in de schoolgids. Jaarlijks is er een viering in de kerk; dat vindt plaats tijdens de laatste adventsweek (kerstfeest) of tijdens de laatste lijdensweek (paasfeest).

Onze school doet haar uiterste best om het onderwijs af te stemmen aan de onderwijsbehoefte van uw kind. Dat is dagelijks een prachtige uitdaging waar we hard aan werken. We willen uw kind dus op maat bedienen. Aan de andere kant………….. een groep is een collectief en een sociale gemeenschap. Beide aspecten vinden we dus belangrijk:  individuele ontplooiing en sociaal emotionele ontwikkeling gaan dan hand in hand.

Leerplicht
Elk kind heeft recht op onderwijs. We noemen dat echter leerplicht. Een kind is leerplichtig als het vijf jaar oud is. In Nederland gaan verreweg de meeste vierjarigen al naar school. Dat is een goede zaak. We kunnen niet vroeg genoeg beginnen.
Het aanmelden echter kunt u veel beter eerder doen: de meeste ouders doen dit rondom de tweede verjaardag van hun zoon of dochter. We kunnen het plekje van uw kind op die manier vroegtijdig in orde maken.

schoolbord-welkom.jpg