Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Brede school:
cbs De Evenaar is een samenwerkingsverband aangegaan met Kinderopvang Boefje om een brede school te creëren op de locatie Jupiterstraat in Krommenie. Dit betekent dat vanaf het nieuwe schooljaar 2013/2014 Bso Boefje een filiaal zal openen in het gebouw van De Evenaar.
De BSO biedt binnen de brede school, voor- en naschoolse opvang, vakantieopvang en opvang tijdens studie- en margedagen aan kinderen in de leeftijd van 4 – 12 jaar. De BSO is 51 weken per jaar geopend van 7.00 tot 18.30 uur. BSO Boefje blijft ook buitenschoolse opvang bieden
op de huidige locatie (Visserspad 1a in Krommenie), waar ook het kinderdagverblijf gevestigd is.

Zwemles BSO:
Bij bso Boefje kan uw kind vanaf 4,5 jaar wekelijks zwemles gaan volgen!
De zwemlessen worden gegeven in zwembad de Watering te Wormerveer door bevoegde zweminstructeurs van
Sportbedrijf Zaanstad. Onder begeleiding van onze pedagogische medewerkers worden de kinderen gebracht naar zwemles en ook weer terug gebracht naar de eigen locatie.  De pedagogische medewerkers zullen de gehele lestijd van de kinderen in het zwembad aanwezig zijn en waar nodig helpen met omkleden. Dit geeft de kinderen vertrouwen en zorgt ervoor dat zij zich op hun gemak voelen. Iedere les duurt 45 minuten en wordt twee keer per week gegeven, ook tijdens de korte schoolvakanties.

Activiteiten binnen de brede school:
Binnen de brede school worden er interessante en vooral leuke activiteiten aangeboden, ten behoeve van de brede talentontwikkeling van kinderen.
Boefje en cbs De Evenaar gaan in samenwerking met verschillende organisaties diversen activiteiten
aanbieden, waaronder  Sport en Spel, Creatieve activiteiten., Musicallessen, Denksport, Muzieklessen, Judo  enz.
Deze activiteiten worden over het gehele schooljaar ingepland.
Activiteiten, die gepland staan voor het komend schooljaar, kunt u op de achterkant van deze brief lezen.
Er zal een kleine bijdrage gevraagd worden, wanneer uw kind meedoet aan een activiteit. De activiteiten zijn onder voorbehoud.
Kinderen die op Boefje en cbs De Evenaar zitten krijgen altijd voorrang, maar ook kinderen uit de wijk kunnen zich inschrijven voor de activiteiten.

Hebt u interesse, vragen of wilt u uw kind inschrijven, dan kunt u dit doen door in te loggen op deze site op de pagina Ouders-Gras.

Met vriendelijke groet
Directie De Evenaar/Boefje

De school heeft contacten met de volgende organisaties
  • De Tinteltuin
  • ’t Swaentje (Tinteltuin)
  • Freekids
  • ’t Kwakernest
  •  Smallsteps Kabouters
  • kinderdagverblijf  "Boefje"
  • Baloe
  • Kinderopvang Krommenie

Kinderopvang Boefje

Kinderopvang Boefje te Krommenie bestaat uit een kinderdagverblijf en een buitenschoolse opvang. Het is een particulier, professionele organisatie voor de opvang van kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar. Er wordt dag-, voor-, na- en vakantieopvang aangeboden.
Boefje biedt een optimale en verantwoorde kinderopvang in een ruime, kindvriendelijke en huiselijke omgeving,. De opvang is gebaseerd op het principe, dat kinderen zich met een eigen ontwikkelingstempo volledig moeten kunnen ontplooien. De ouders spelen in dit groeiproces een belangrijke rol. Bij de jaarlijkse onaangekondigde controles van de GGD scoort Boefje zeer goed. Het Inspectierapport is te vinden op de website van Kinderdagverblijf Boefje.
Inschrijven kan via de website, per email of telefonisch.

Visie van Boefje is: Samen Spelend Leren en Samen Opvoeden